Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 600 g kuřecích prsou
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • Kůra z 1 menšího citronu (nastrouhaná najemno) + šťáva z 1 menšího citronu
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA TZATZIKI

  • 2 hrsti čerstvé máty (můžete vynechat)
  • 2 hrsti čerstvého kopru
  • 1 střední okurka hadovka (cca 250 g)
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g bílého jogurtu (3,5 % tuku)
  • Šťáva z ½ středního citronu
  • Sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Kuřecí prsa nakrájejte na kostky o velikosti 2 cm × 2 cm a dejte do větší mísy. Poté oloupejte 2 stroužky česneku a prolisujte je do mísy k masu. Následně do mísy přidejte mletý koriandr, mletou papriku, sušené oregano, kůru a šťávu z 1 citronu, sůl a pepř a vše důkladně promíchejte, aby se maso dobře obalilo kořením. Poté si připravte 4 špejle, rovnoměrně na ně napíchejte okořeněné kostky masa a vzniklé špízy dejte alespoň na 30 minut do lednice.
  • 2Mezitím si připravte tzatziki. Mátu a kopr nakrájejte najemno. Poté si vezměte menší mísu, na jemném struhadle do ní nastrouhejte okurku, osolte a vyčkejte 5⁠–⁠8 minut, než okurka díky soli pustí vodu. Mezitím oloupejte 1 stroužek česneku, prolisujte ho do středně velké mísy a přidejte k němu nakrájenou mátu, kopr a bílý jogurt. Po uvedené době z nastrouhané okurky vymačkejte přebytečnou vodu, okurku přidejte do mísy spolu s citronovou šťávou a solí, celý obsah mísy promíchejte a mísu s tzatziki dejte prozatím do lednice.
  • 3Po alespoň 30 minutách chlazení kuřecích špízů si nachystejte pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 2 lžíce oleje. Poté do pánve vložte špízy s kuřecím masem a opékejte je 5⁠–⁠6 minut z každé strany. Následně špízy z pánve vyjměte.
  • 4Opečené špízy rozdělte na 4 talíře a podávejte s vychlazeným tzatziki.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA TZATZIKI