Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 350 g bílého hlávkového zelí (½ menší hlávky)
  • 1 okurka hadovka (cca 200 g)

SUROVINY NA DRESINK

  • 1 stroužek česneku
  • 50 g lahůdkového sušeného droždí (nebo 40 g najemno nastrouhaného parmazánu)
  • 50 ml olivového oleje
  • 15 g čerstvé bazalky
  • 50 g čerstvého baby špenátu
  • Šťáva z ½ středního citronu
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K TIPU

  • Celozrnné tortilly

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve omyjte zelí a okurku a obě suroviny nakrájejte na velmi drobné kousky. Nakrájenou zeleninu přendejte do větší mísy a připravte si dresink: Česnek oloupejte a vložte do mixéru, přidejte lahůdkové droždí, olivový olej, čerstvou bazalku a baby špenát a vše rozmixujte dohladka. Výslednou směs dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a přelijte do mísy se zelím a okurkou. Poté celý obsah mísy promíchejte, hotový salát rozdělte na 4 porce a podávejte.
Tip
Salát podávejte s domácími tortillovými chipsy, které připravíte následovně: Troubu předehřejte na 200⁠–⁠205 °C a vyložte si pečicím papírem plech. Poté nakrájejte 2 celozrnné tortilly (⌀ 24 cm) na celkem 16 malých trojúhelníků, které naskládejte na vyložený plech, zakápněte 1 lžící oleje a posypte solí. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 6⁠–⁠7 minut na 200⁠–⁠205 °C.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA DRESINK

SUROVINY K TIPU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE