Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 200 g mrkve
  • 200 g bulvového celeru
  • 200 g kořenové petržele
  • 100 g žluté cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany na vaření (12 % tuku)
  • 10 g másla
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu dejte předehřívat na 190⁠–⁠195 °C a připravte si pekáč (25 cm × 30 cm). Mrkev, celer, petržel a cibuli očistěte, oloupejte, nakrájejte na větší kusy a přemístěte do připraveného pekáče. Česnek oloupejte a celé stroužky přidejte do pekáče. Dále do pekáče přidejte 2 lžíce slunečnicového oleje, rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř, promíchejte a celou směs pečte po dobu 40⁠–⁠45 minut při 190⁠–⁠195 °C, dokud zelenina nezměkne.
  • 2Zhruba 10 minut před koncem pečení si v hrnci přiveďte k varu 800 ml zeleninového vývaru.
  • 3Po uvedené době vyjměte pekáč z trouby a pečenou zeleninu vložte do mixéru. Zde k ní přilijte horký vývar, smetanu na vaření a máslo a vše rozmixujte dohladka.
  • 4Rozmixovanou směs rozdělte do 4 talířů a ihned podávejte.
Tip
Polévku před podáváním pokapejte olivovým olejem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY