Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 velké rajče (cca 150 g)
  • 1 malá cuketa (cca 150 g)
  • 1 střední červená cibule (cca 70 g)
  • 1 střední žlutá cibule (cca 70 g)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 1 l zeleninového vývaru (nebo vody s kvalitním zeleninovým bujonem)
  • 120 g menších celozrnných pšeničných těstovin (libovolného druhu) v suchém stavu
  • 2 hrsti čerstvého baby špenátu (cca 50 g)
  • Šťáva z ½ menšího citronu
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte zeleninu: Rajče a cuketu omyjte a nakrájejte na malé kostičky (cca 0,5 cm × 0,5 cm). Obě cibule oloupejte a nakrájejte na menší měsíčky. Česnek oloupejte a prolisujte.
  • 2Nyní si ve větším hrnci na středním plameni rozpalte 1 lžíci oleje, přidejte nakrájenou žlutou cibuli a opékejte 2⁠–⁠3 minuty. Poté přidejte prolisovaný česnek a nakrájenou cuketu a vše opékejte další 1⁠–⁠2 minuty na středním plameni. Následně do hrnce přilijte zeleninový vývar, plamen zvyšte na silný a obsah hrnce přiveďte k varu. Jakmile voda začne vřít, přisypte do hrnce těstoviny, nakrájenou červenou cibuli a rajče, snižte plamen na střední a vařte, dokud těstoviny nebudou měkké (zhruba 8⁠–⁠12 minut).
  • 3Jakmile se těstoviny uvaří, přidejte do hrnce baby špenát a směs za stálého míchání ještě 1⁠–⁠2 minuty zahřívejte na středním plameni. Poté hrnec odstavte z plamene a polévku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
  • 4Hotovou polévku rozdělte do 4 talířů a každou porci před podáváním posypte strouhaným parmazánem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY