Cart

18 PorcíDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

Na těsto

  • 2 vejce
  • 8 g vanilkového cukru
  • 80 g cukru krystal
  • 1,5 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 50 ml polotučného mléka
  • 100 g pšeničné mouky polohrubé
  • ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 lžička holandského kakaa

Na náplň

  • 9 lžiček libovolné marmelády
  • nebo oříškového másla s kakaem

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Postup

  • 1Troubu dejte předehřát na 180 °C, nachystejte si silikonovou formu na 6 medvídků a položte ji na plech, aby byla stabilnější.
  • 2Připravte si středně velkou mísu a vyšší nádobu na šlehání. Poté si vezměte vejce a oddělte žloutky od bílků: Žloutky dávejte do mísy a bílky do vyšší nádoby.
  • 3Ke žloutkům přisypte vanilkový cukr a 40 g cukru krystal a ručním šlehačem směs šlehejte 2⁠–⁠3 minuty na vysoký výkon, dokud nevznikne pěna. Do pěny následně za stálého míchání zapracujte 1,5 lžíce oleje. Do vzniklé směsi přilijte 50 ml mléka a prosejte mouku s kypřicím práškem a celou směs promíchejte.
  • 4Bílky šlehejte ručním šlehačem 2⁠–⁠3 minuty na vysoký výkon, dokud nevznikne sníh. Do sněhu přidejte zbylých 40 g cukru a šlehejte další 1⁠–⁠2 minuty na vysoký výkon, dokud sníh nebude zcela tuhý.
  • 5Hotový sníh pomocí vařečky opatrně přimíchejte k těstu v míse.
  • 6Ze vzniklého těsta odeberte 2 lžíce a v menší misce je smíchejte s holandským kakaem.
  • 7Do medvědích tlapek ve formě nalijte tenkou vrstvu kakaového těsta a následně formu naplňte světlým těstem. Navrch každé naplněné prohlubně přidejte ½ lžičky marmelády nebo kakaového oříškového másla – později se do těsta zapeče a vytvoří tak náplň.
  • 8Plech s naplněnou formou vložte do trouby a pečte 10⁠–⁠12 minut při 175⁠–⁠180 °C.
  • 9Plech vyjměte z trouby a medvídky nechte ve formě chladnout alespoň 15 minut. Poté je z formy vyklopte a nechte chladnout dalších 10 minut.
  • 10Postupně připravte další 2 várky medvídků ⁠–⁠ pokaždé formu naplňte stejným způsobem jako předtím, medvídky pečte 10⁠–⁠12 minut při 175⁠–⁠180 °C a nechte chladnout alespoň 15 minut ve formě a 10 minut mimo formu.
  • 11Po vychladnutí můžete medvídky podávat.
Tip
Připravit můžete i zebrované medvídky: Holandské kakao smíchejte s celou polovinou těsta, vzniklé kakaové těsto nalijte na to světlé, promíchejte lžící a výslednou směsí plňte formu. Případně můžete kakao z receptu zcela vynechat a medvídky péct celé světlé ⁠⁠–⁠⁠ na jejich chuti se to nijak negativně neprojeví. Je také možné vynechat z receptu marmeládu či oříškové máslo a připravit tak medvídky bez náplně.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Na těsto

Na náplň