Cart

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredience

  • 1 kg syrových brambor
  • 200 ml smetany na vaření
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 4 kuřecí prsa
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Postup

  • 1Troubu dejte předehřát na 180 °C a připravte si pekáč (cca 15 cm × 20 cm).
  • 2Brambory důkladně očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Po očištění je nakrájejte na čtvrtiny a osolte.
  • 3Do připraveného pekáče nalijte smetanu na vaření a kuřecí vývar, přidejte tymián, rozmarýn, 2 lžíce oleje a dijonskou hořčici a vše promíchejte. Do vzniklé směsi vložte nakrájené brambory, pekáč dejte do vyhřáté trouby a pečte 35⁠–⁠40 minut při 175⁠–⁠180 °C.
  • 4Mezitím očistěte, osolte a opepřete kuřecí prsa.
  • 5Po uvedené době vyjměte pekáč z trouby a na brambory položte kuřecí prsa. Pekáč vraťte do trouby a pečte dalších 15⁠–⁠18 minut při 175⁠–⁠180 °C.
  • 6Pekáč vyjměte z trouby, jeho obsah promíchejte a nechte 2⁠–⁠3 minuty chladnout. Poté směs rozdělte na 4 porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

Ingredience