4 PorceDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredience
- 1 kg syrových brambor
- 200 ml smetany na vaření
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 2 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- 4 kuřecí prsa
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Postup
- 1Troubu dejte předehřát na 180 °C a připravte si pekáč (cca 15 cm × 20 cm).
- 2Brambory důkladně očistěte kartáčkem pod tekoucí vodou, ale neloupejte. Po očištění je nakrájejte na čtvrtiny a osolte.
- 3Do připraveného pekáče nalijte smetanu na vaření a kuřecí vývar, přidejte tymián, rozmarýn, 2 lžíce oleje a dijonskou hořčici a vše promíchejte. Do vzniklé směsi vložte nakrájené brambory, pekáč dejte do vyhřáté trouby a pečte 35–40 minut při 175–180 °C.
- 4Mezitím očistěte, osolte a opepřete kuřecí prsa.
- 5Po uvedené době vyjměte pekáč z trouby a na brambory položte kuřecí prsa. Pekáč vraťte do trouby a pečte dalších 15–18 minut při 175–180 °C.
- 6Pekáč vyjměte z trouby, jeho obsah promíchejte a nechte 2–3 minuty chladnout. Poté směs rozdělte na 4 porce a podávejte.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.