5 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 150 g žluté cibule
- 500 g bílých žampionů
- 5 stroužků česneku
- 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
- 220 g loupaných krájených rajčat z plechovky
- 1 lžíce sušeného oregana
- 300 g čerstvého baby špenátu (lze použít i rozmrazený špenát)
- 1 vejce velikosti M
- 240 g sýra cottage
- 100 g eidamu
- 100 g lasagní v suchém stavu
- Sůl
- Pepř
SUROVINY K TIPU
- Čerstvá bazalka
- Čerstvé oregáno
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno.
- 2Nyní si vezměte pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 3 lžíce oleje. Poté do pánve vložte nakrájenou cibuli a žampiony a opékejte 6–7 minut na středním plameni. Následně přidejte rajčata z plechovky, sušené oregano, sůl a pepř a vše společně provařte 4–5 minut na středním plameni.
- 3Mezitím si dejte předehřívat troubu na 190–195 °C a připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm.
- 4Až se směs v pánvi provaří, přidejte do ní baby špenát a nastrouhaný česnek a vše vařte ještě 3–4 minuty na středním plameni. Následně vypněte ohřev a směs dejte stranou. Poté si najemno nastrouhejte eidam, dejte ho do větší misky a smíchejte s vejcem, sýrem cottage, solí a pepřem.
- 5Nyní začněte skládat lasagne: Na dno připraveného pekáče naskládejte po celé ploše ½ celkového množství pšeničných lasagní, na ně rozprostřete ½ směsi z pánve a na tuto vrstvu naneste ½ sýrové směsi. Tento proces poté zopakujte ještě jednou se zbytkem ingrediencí. Takto připravené lasagne vložte do předehřáté trouby a pečte při 190–195 °C po dobu 40–45 minut.
- 6Po upečení lasagne vyjměte z trouby, rozdělte je na 5 porcí a podávejte.
Tip
Lasagne můžete před podáváním ozdobit čerstvým oreganem nebo čerstvou bazalkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.