Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 150 g žluté cibule
  • 500 g bílých žampionů
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 220 g loupaných krájených rajčat z plechovky
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 300 g čerstvého baby špenátu (lze použít i rozmrazený špenát)
  • 1 vejce velikosti M
  • 240 g sýra cottage
  • 100 g eidamu
  • 100 g lasagní v suchém stavu
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K TIPU

  • Čerstvá bazalka
  • Čerstvé oregáno

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Žampiony očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte a nastrouhejte najemno.
  • 2Nyní si vezměte pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 3 lžíce oleje. Poté do pánve vložte nakrájenou cibuli a žampiony a opékejte 6⁠–⁠7 minut na středním plameni. Následně přidejte rajčata z plechovky, sušené oregano, sůl a pepř a vše společně provařte 4⁠–⁠5 minut na středním plameni.
  • 3Mezitím si dejte předehřívat troubu na 190⁠–⁠195 °C a připravte si pekáč o velikosti 25 cm × 30 cm.
  • 4Až se směs v pánvi provaří, přidejte do ní baby špenát a nastrouhaný česnek a vše vařte ještě 3⁠–⁠4 minuty na středním plameni. Následně vypněte ohřev a směs dejte stranou. Poté si najemno nastrouhejte eidam, dejte ho do větší misky a smíchejte s vejcem, sýrem cottage, solí a pepřem.
  • 5Nyní začněte skládat lasagne: Na dno připraveného pekáče naskládejte po celé ploše ½ celkového množství pšeničných lasagní, na ně rozprostřete ½ směsi z pánve a na tuto vrstvu naneste ½ sýrové směsi. Tento proces poté zopakujte ještě jednou se zbytkem ingrediencí. Takto připravené lasagne vložte do předehřáté trouby a pečte při 190⁠–⁠195 °C po dobu 40⁠–⁠45 minut.
  • 6Po upečení lasagne vyjměte z trouby, rozdělte je na 5 porcí a podávejte.
Tip
Lasagne můžete před podáváním ozdobit čerstvým oreganem nebo čerstvou bazalkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K TIPU