Cart

12 KUSŮDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 880 g hladké mouky
  • 3 dcl mléka
  • 1 dcl vody
  • 300 g bílého jogurtu
  • 7 g sušeného droždí
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky černého kmínu (černucha)
  • 4 vrchovaté lžíce ghee
  • Hrst čerstvého koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička
  • Trochu oleje/nemusí být

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Droždí smícháme s teplou vodou a cukrem. Necháme 10 minut odpočívat, aby se rozjel kvásek. Poté přilijeme teplé mléko a promícháme. Mouku smícháme se solí a černým kmínem. Přilijeme kváskovou směs, přimícháme jogurt a uhněteme konzistentní nelepivé těsto. Hněteme 3-4 minuty. Těsto dáme do velké mísy, přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu vykynout.
  • 2Poté těsto zpracujeme na pomoučněné ploše. Rozdělíme na 12 stejných dílů, ze kterých uděláme koule. Válečkem rozválíme na placku a na nepřilnavé pánvi na sucho pečeme z každé strany 2-3 minuty. Pokud se i přesto na pánev lepí, pomůžeme si lehkým potřením pánve olejem.
  • 3Ghee necháme rozpustit, smícháme s drceným česnekem a sekaným koriandrem. Dle chutí přidáme chilli a osolíme. Opečený naan potřeme takto připravenou směsí a podáváme teplý.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY