6 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 250 ml polotučného mléka (lze nahradit libovolným rostlinným)
- 20 g másla (rozpuštěného)
- 3 vejce velikosti M
- 80 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 50 g medu v tekutém stavu
- 1 lžička citronové kůry (nastrouhané na jemno)
- 120 g mraženého lesního ovoce (lze nahradit čerstvým)
- Sůl
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si ve středně velké míse smíchejte špaldovou mouku, rozpuštěné máslo, med, mléko, vejce, citronovou kůru a špetku soli. Výsledné těsto by mělo mít hladkou konzistenci podobnou těstu na palačinky. Mísu s těstem dejte zhruba na 30-45 minut odležet do lednice.
- 2Přibližně 10 minut před vyndáním těsta z lednice dejte předehřívat troubu na 180 °C a připravte si 6 menších zapékacích forem o objemu cca 150 ml.
- 3Po uplynuté době vyndejte odleželé těsto z lednice a do připravených forem rovnoměrně rozdělte lesní ovoce, které následně zalijte těstem. Naplněné formy vložte do předehřáté trouby a těsto pečte 30-35 minut při 170-180 °C.
- 4Hotové koláče vyndejte z trouby a ještě teplé je podávejte.
Tip
Namísto lesního ovoce můžete použít jakékoliv jiné ovoce – pouze ho nejdříve nakrájejte na malé kostičky.
Poznámka: Tento koláč lze upéct i v jedné větší formě (s průměrem cca 25 cm) a až po upečení ho rozdělit na jednotlivé porce.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová