6 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA KORPUS
- 6 vajec velikosti M
- 40 g strouhaného kokosu
- 2 lžíce bramborového škrobu
- 6 lžic holandského kakaa
- 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžíce medu v tekutém stavu
- Sůl
SUROVINY NA NÁPLŇ
- 250 g polotučného tvarohu
- 2 lžíce medu v tekutém stavu
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Pečící papír
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si dejte předehřívat troubu na 200 – 205 °C a nachystejte si plech (30 cm × 40 cm), který vyložte pečicím papírem.
- 2Nyní si vezměte vejce a oddělte žloutky od bílků: Žloutky dávejte do misky a bílky do vyšší nádoby na šlehání. Poté si vezměte větší mísu a nasypte do ní strouhaný kokos, bramborový škrob, holandské kakao a kypřící prášek do pečiva.
- 3Následně do mísy přidejte všechny žloutky a 1 lžíci medu a obsah mísy důkladně vyšlehejte metličkou. Poté do nádoby s bílky přidejte špetku soli a pomocí tyčového mixéru se šlehacím nástavcem z bílků vyšlehejte tuhý sníh (šlehání zabere cca 3 minuty). Hotový sníh pomalu a opatrně vmíchejte do směsi v míse.
- 4Výslednou směs rozprostřete na vyložený plech, ten dejte do trouby a pečte 8 – 9 minut na 200 – 205 °C.
- 5Po upečení nechte korpus alespoň 30 minut chladnout na pokojovou teplotu. Chvíli před koncem chladnutí si ve větší misce smíchejte ingredience na náplň.
- 6Vychladlý korpus překrojte na poloviny. Jednu polovinu potřete tvarohovou náplní, druhou polovinou korpusu náplň přiklopte a celý dezert přesuňte na 35 – 40 minut do mrazáku.
- 7Vychlazený mléčný řez nakrájejte na 6 porcí a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová