Cart

6 KUSŮDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce velikosti M
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1⁄2 lžíce sušené majoránky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 40 g strouhanky (případně více dle potřeby)
  • 2 stroužky česneku (oloupané a prolisované)
  • 2,5 lžíce řepkového oleje
  • 1 velká žlutá cibule (oloupaná a nakrájená najemno)
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Připravte si větší mísu, dejte do ní mleté hovězí maso, vejce, mletou papriku, sušenou majoránku, dijonskou hořčici, strouhanku, prolisovaný česnek, sůl a pepř a vše promíchejte.
  • 2Vezměte si větší pánev a na středním plameni v ní rozehřejte 1 lžíci řepkového oleje. Poté do pánve přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji na mírném až středním plameni 8–10 minut nebo dokud cibule nezesklovatí.
  • 3Opečenou cibuli přidejte do mísy k masové směsi a opět vše promíchejte. Ze vzniklé směsi poté vytvarujte 6 stejně velkých placiček.
  • 4Dejte si předehřívat troubu na 200 °C, připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem.
  • 5Očistěte si pánev, ve které se opékala cibule, a na středním plameni v ní rozehřejte 1,5 lžíce řepkového oleje. Následně do pánve dejte placičky, opékejte je na středním plameni 2–3 minuty z každé strany a poté je přendejte na připravený plech.
  • 6Jakmile budou všechny placičky opečené a naskládané na plechu, dejte plech do předehřáté trouby a pečte 8–10 minut při 190–200 °C.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE