Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 červené papriky
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce olivový olej
  • Sůl
  • 20 g vyzrálého sýra
  • 20 g piniových oříšků
  • 1 stroužek česneku
  • Bazalka
  • Pepř
  • 300 g větších krevet

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Potravinářská fólie

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu vyhřejeme na 200 °C. Papriky přepůlíme a odstraníme semínka. Naskládáme je na plech vystlaný pečícím papírem slupkou nahoru. Pečeme tak dlouho dokud není slupka na několika místech téměř spálená. Trvá to přibližně 20 minut.
  • 2Papriky následně ihned přendáme do misky, přikryjeme potravinovou folií a necháme chvíli odpočívat. Následně jde slupka lehce sloupnout. Slupku tedy odstraníme a papriky přesuneme do mixéru.
  • 3Rajčata nařízneme a spaříme v horké vodě. Přendáme je do misky s ledovou vodou a následně oloupeme slupku. Rajčata rozřízneme na půl a odstraníme tekutou vnitřní část se semínky. Dužinu vložíme do mixéru a přidáme nastrouhaný sýr, piniové oříšky, olej, česnek a bazalku. Vše důkladně rozmixujeme do hladké konzistence. Pesto dochutíme solí a mletým pepřem. Při servírování pesto pokapeme olivovým olejem.
  • 4K pestu se skvěle hodí mořské plody jako například grilované krevety. Ty připravíme tak, že si z očištěných krevet připravíme špízy. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Krátce grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany. Že jsou krevety hotové poznáme tak, že se změní jejich barva z šedé na bílou. Krevety nenecháme déle v žáru, než je nutné, abychom je zbytečně nevysušily.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE