Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 12 ks malých kukuřičných tortill
  • 1 ks ledového salátu
  • 200 g uzeného pstruha lososovitého

SUROVINY NA ANANASOVO-MANGOVOU SALSU

  • 280 g čerstvého ananasu (2/3 ks)
  • 1 ks manga
  • 1 červené cibule
  • Hrst čerstvého koriandru
  • 1 ks chalapeňo papričky
  • 2 cm čerstvého zázvoru
  • 1 limeta
  • Špetka soli

SUROVINY NA DRESINK

  • 100 g zakysané smetany
  • 1 lžíce medu
  • Špetka soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Ananas oloupeme, odkrojíme tvrdí střed a nakrájíme na malé kousky. Mango rozpůlíme a odstraníme plochou pecku, oloupeme a nakrájíme na drobné kostky. Cibuli oloupeme, překrojíme napůl a nakrájíme na proužky. Koriandrové listy nakrájíme na proužky. Papričku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Zázvor očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Limetu omyjeme. Nastrouháme kůru, kterou použijeme do dresinku a vymačkáme šťávu. Připravené suroviny smícháme a dochutíme 2 lžícemi limetové šťávy a špetkou soli.
  • 2Na dresink smícháme zakysanou smetanu, med, kůru z limety a 2 lžičky šťávy z limety. Dochutíme solí.
  • 3Ledový salát nakrájíme na proužky. Tortilly opečeme na pánvi z obou stran. Ihned vytvarujeme do tvaru U. Tortilly pokládáme vedle sebe a vrstvíme ledový salát, salsu a proužky uzeného pstruha lososovitého. Hotové tacos pokapeme dresinkem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY NA ANANASOVO-MANGOVOU SALSU

SUROVINY NA DRESINK