Cart

4 ServingsDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 500 g jahod
  • 400 ml bílého aromatického vína typu Moscato
  • 200 g moučkového cukru a 5 lžiček na posypání
  • 4 lžičky vína Marsala
  • 8 žloutků

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Jahody očistíme, nakrájíme na osminky, zasypeme 5 lžičkami cukru a promícháme.
  • 2Do rendlíku nalijeme vodu a posadíme na něj porcelánovou, skleněnou nebo nerezovou mísu. Vody musí být tolik, aby se miska vody nedotýkala. Dáme vařit. Jakmile se voda v rendlíku vaří, do misky vlijeme žloutky a víno, přidáme 200 g cukru a vyšleháme je metličkou do pěny. Ke konci šlehání přidáme Marsalu.
  • 3Misku s vyšlehanou pěnou sejmeme z rendlíku a pěnu ještě krátce prošleháme.
  • 4Do talíře položíme kulaté tvořítko a naplníme ho částí proslazených jahod. Okolo nalijeme sabayon. Tvořítko odstraníme a sabayon na povrchu lehce „zapečeme“ cukrářskou pistolí.
Tip
Na závěr přípravy případně využijete cukrářskou pistoli. Sabayon ale není nutné zapékat. Záleží na vaší kreativitě.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH COFFEE