2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- Polovina tuřínu cca 500 g
- 1 malá cibule
- 1 jarní cibulka
- 2 stroužky česneku
- ½ svazku pažitky
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje na smažení
- 30 g špaldové mouky
- 1 lžička majoránky
- 2 malé lžičky soli
SUROVINY NA DIP
- 100 g zakysané smetany
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička medu
- 1 lžička citronové šťávy
- Pažitka
- Sůl
- Mletý pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Tuřín oloupeme, překrojíme na několik kusů a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku překrojíme podélně a poté nakrájíme na tenké půlkolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pažitku nakrájíme nadrobno.
- 2Připravenou zeleninu vložíme do mísy, přidáme vejce, mouku, majoránku a sůl a zamícháme.
- 3Nepřilnavou pánev rozehřejeme a nalijeme lžíci oleje. Lžící tvoříme na pánvi z připraveného těsta malé placky, které na mírném plameni opečeme z obou stran.
- 4Podáváme s dipem, na který smícháme uvedené suroviny s drobně nasekanou pažitkou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!