Cart

2 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • Polovina tuřínu cca 500 g
  • 1 malá cibule
  • 1 jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • ½ svazku pažitky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • 30 g špaldové mouky
  • 1 lžička majoránky
  • 2 malé lžičky soli

SUROVINY NA DIP

  • 100 g zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • Pažitka
  • Sůl
  • Mletý pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Tuřín oloupeme, překrojíme na několik kusů a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulku překrojíme podélně a poté nakrájíme na tenké půlkolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Pažitku nakrájíme nadrobno.
  • 2Připravenou zeleninu vložíme do mísy, přidáme vejce, mouku, majoránku a sůl a zamícháme.
  • 3Nepřilnavou pánev rozehřejeme a nalijeme lžíci oleje. Lžící tvoříme na pánvi z připraveného těsta malé placky, které na mírném plameni opečeme z obou stran.
  • 4Podáváme s dipem, na který smícháme uvedené suroviny s drobně nasekanou pažitkou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY NA DIP