Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 180 g přírodního tofu
  • 1 ks cibule
  • 2 ks jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • Hrst čerstvého koriandru
  • 200 g hladké mouky
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • Špetka soli

SUROVINY NA ZÁLIVKU

  • 50 ml sójová omáčky
  • Sweet chilli omáčka
  • Sezamový olej
  • Sezamové semínka

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Na těsto smícháme hladkou mouku s kukuřičným škrobem a solí. Opatrně přiléváme 120-130 ml horké vody a mícháme. Důkladně těsto prohněteme a zabalíme do potravinové folie a necháme 30 minut odpočinout.
  • 2Na náplň rozdrobíme tofu rukama na drobné kousky. Cibuli a jarní cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Zázvor oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme olej a osmažíme připravené suroviny. Jakmile začnou zlátnout, přidáme sójovou omáčku. Promícháme a odstavíme z žáru. Do vychladnuté směsi zamícháme nadrobno nakrájený koriandr.
  • 3Těsto vyválíme na tloušťku 1-2 mm. Jemně těsto podsypáváme při vyvalování škrobem. Vykrajujeme kolečka o průměru 8 cm. Na každé kolečko naneseme náplň a uzavřeme jej do tradičního tvaru knedlíčku.
  • 4Do hrnce s pařákem nalijeme dostatek vody a jakmile začne vřít, vložíme na pařák knedlíčky, přikryjeme poklicí a na středním plameni vaříme 8 minut.
  • 5Knedlíčky podáváme se zálivkou, kterou vytvoříme smícháním uvedených surovin.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY NA ZÁLIVKU