3 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 180 g tuňáka ve vlastní šťávě (scezeného)
- 100 ml polotučného mléka
- 150 g celozrnných pšeničných těstovin penne v suchém stavu (lze použít i jiné těstoviny)
- 100 g červené papriky
- 30 g natě z jarní cibulky (nakrájené najemno)
- 100 g žluté cibule (nakrájené najemno)
- 1 stroužek česneku (nastrouhaný najemno)
- 100 g mraženého hrášku
- 1 lžíce řepkového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl
MOHLO BY SE HODIT
- Pomůcky na vaření
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si na středním plameni přiveďte k varu větší hrnec s osolenou vodou. Jakmile voda začne vřít, nasypte do hrnce těstoviny a vařte 16–17 minut na středním plameni. Po uvaření těstoviny sceďte.
- 2Mezitím si předehřejte troubu na 200–205 °C a připravte si větší pánev vhodnou do trouby. Červenou papriku omyjte, zbavte jader a nakrájejte na malé kostičky.
- 3Na středním plameni rozpalte pánev s řepkovým olejem. Poté do ní vložte cibuli, papriku a česnek a vše společně restujte 4–5 minut na středním plameni. Po uplynutí uvedeného času přidejte tuňáka, hrášek a oregano a restujte další 3–4 minuty na středním plameni. V momentě, kdy bude vše orestované, přidejte jarní cibulku, přilijte mléko, vše provařte 2–3 minuty na středním plameni a následně plamen vypněte.
- 4Uvařené těstoviny vsypte k tuňákové směsi a promíchejte. Pánev následně vložte do vyhřáté trouby a zapékejte 20–25 minut na 200–205 °C. Poté pánev vyjměte, pokrm rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová