Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 větší zralé banány (2× 100 g bez slupky)
  • 250 g polotučného tvarohu z vaničky
  • 250 ml smetany ke šlehání (31 % tuku)
  • Zrníčka z 1⁄2 vanilkového lusku

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve ve vyšší nádobě rozmixujte 1 zralý oloupaný banán se 100 g tvarohu dohladka. Rozmixovanou směs poté přendejte do středně velké mísy a vymyjte nádobu, ve které jste mixovali.
  • 2Do vymyté nádoby nalijte 250 ml smetany ke šlehání, přidejte zrníčka z 1⁄2 vanilkového lusku a vyšlehejte dotuha. Přidejte zbytek tvarohu (150 g) a znovu vyšlehejte. Poté do nádoby přidejte i rozmixovanou směs banánu a tvarohu a pomocí gumové špachtle opatrně smíchejte.
  • 3Takto připravený smetanovotvarohový dezert rozdělte do 6 misek a před podáváním dejte alespoň na 1 hodinu vychladit do lednice.
Tip
Před podáváním dezert ozdobte čerstvým ovocem (například nakrájenými jahodami), posypte kakaem a doplňte pečenou granolou... třeba kokosovou z pánve!
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová

SUROVINY