Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA ŠALOTKOVÉ PYRÉ

  • 800 g šalotky
  • 3 lžíce oleje
  • Bobkový list 3 ks
  • Nové koření 4 kuličky
  • Pepř 5 kuliček
  • 140 ml mléka
  • 120 ml smetany
  • Sůl podle chuti

SUROVINY NA KŘUPAVÉ ZELÍ

  • Polovina červeného špičatého zelí
  • Lžička kmínu
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY

  • Forky's Plněné bramborové knedlíky

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA ŠALOTKOVÉ PYRÉ

  • 1Rozpalte olej na pánvi a přidejte nakrájenou šalotku, nové koření, pepř a bobkový list.
  • 2Jemně osolte a na mírném plameni restujte do zlatova. Tento proces nijak neuspěchejte. Restování trvá cca 20 - 30 minut a je velmi důležité, jelikož z cibule při karamelizaci vytahujete její sladkost.
  • 3Po 30 minutách vyndejte z cibule bobkový list a přemístěte ji do mixovací nádoby, osolte, zalijte mlékem a smetanou a mixujte do hladka. Na závěr pyré ochutnejte a podle potřeby přisolte.

POSTUP NA KŘUPAVÉ ZELÍ

  • 1Polovinu zelí rozčtvrťte tak, aby vám stonek držel každou čtvrtinu zelí pohromadě.
  • 2Prolisovaný česnek smíchejte s olejem a pepřem. Dejte na rozpálenou pánev zelí a pokapejte ho polovičním množstvím česnekového oleje, osolte, snižte plotnu na nízký stupeň a přikryjte poklicí. Krátce zelí pod poklicí restujte a poté obraťte na druhou stranu.
  • 3Druhou stranu zelí zalijte zbylým množstvím česnekového oleje, přidejte lžičku kmínu a krátce restujte. Zelí by mělo zůstat krásně křupavé.

POSTUP NA KNEDLÍKY

  • 1Forky's knedlíky můžete nechat rozmrazit a v takovém případě jim bude stačit v napařováku 5 minut. Zmrzlé knedlíky napařujte dvojnásobné množství času.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.

SUROVINY NA ŠALOTKOVÉ PYRÉ

SUROVINY NA KŘUPAVÉ ZELÍ

SUROVINY NA PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY