3 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA ŠALOTKOVÉ PYRÉ
- 800 g šalotky
- 3 lžíce oleje
- Bobkový list 3 ks
- Nové koření 4 kuličky
- Pepř 5 kuliček
- 140 ml mléka
- 120 ml smetany
- Sůl podle chuti
SUROVINY NA KŘUPAVÉ ZELÍ
- Polovina červeného špičatého zelí
- Lžička kmínu
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA PLNĚNÉ BRAMBOROVÉ KNEDLÍKY
- Forky's Plněné bramborové knedlíky
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA ŠALOTKOVÉ PYRÉ
- 1Rozpalte olej na pánvi a přidejte nakrájenou šalotku, nové koření, pepř a bobkový list.
- 2Jemně osolte a na mírném plameni restujte do zlatova. Tento proces nijak neuspěchejte. Restování trvá cca 20 - 30 minut a je velmi důležité, jelikož z cibule při karamelizaci vytahujete její sladkost.
- 3Po 30 minutách vyndejte z cibule bobkový list a přemístěte ji do mixovací nádoby, osolte, zalijte mlékem a smetanou a mixujte do hladka. Na závěr pyré ochutnejte a podle potřeby přisolte.
POSTUP NA KŘUPAVÉ ZELÍ
- 1Polovinu zelí rozčtvrťte tak, aby vám stonek držel každou čtvrtinu zelí pohromadě.
- 2Prolisovaný česnek smíchejte s olejem a pepřem. Dejte na rozpálenou pánev zelí a pokapejte ho polovičním množstvím česnekového oleje, osolte, snižte plotnu na nízký stupeň a přikryjte poklicí. Krátce zelí pod poklicí restujte a poté obraťte na druhou stranu.
- 3Druhou stranu zelí zalijte zbylým množstvím česnekového oleje, přidejte lžičku kmínu a krátce restujte. Zelí by mělo zůstat krásně křupavé.
POSTUP NA KNEDLÍKY
- 1Forky's knedlíky můžete nechat rozmrazit a v takovém případě jim bude stačit v napařováku 5 minut. Zmrzlé knedlíky napařujte dvojnásobné množství času.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.