20 KUSŮDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 250 g mléka
- 20 g másla
- 40 g ovesných jemných vloček
- 60 g medu
- 150 g mandlí
- 100 g meruněk
- 100 g švestek
- 100 g brusinek
- 1 lžička vanilkového extraktu
- Špetka soli
NA DOKONČENÍ
- 80 g hořké čokolády
- 30 g pistácií
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Pečící papír
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Mandle překrájíme nožem na menší kousky, meruňky a švestky na malé kostky.
- 2V kastrůlku přivedeme k varu mléko s vločkami a vaříme několik minut, než se vločky rozvaří na kaši. Přidáme máslo, med, vanilkový extrakt a sůl. Mícháme, dokud se suroviny nespojí.
- 3Nakrájené ovoce a mandle přidáme do směsi, zamícháme. Na plech s pečícím papírem tvoříme placičky pomocí lžíce. Pečeme ve vyhřáté troubě 20 minut na 170 °C. Po upečení necháme marokánky zchladnout a až poté je sloupneme z pečícího papíru.
- 4Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a marokánky ozdobíme nebo v čokoládě namáčíme. Můžeme dozdobit sekanými pistáciemi.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!