Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 3 vejce velikosti M
  • 1 stroužek česneku
  • ½ cibule
  • 100 g bílého hlávkového zelí (nakrájeného najemno)
  • 220 g předvařené cizrny z plechovky (scezené)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 80 g ovesné mouky (jemně mletých ovesných vloček)
  • 1⁄2 lžičky soli
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte zeleninovou směs. Všechny ingredience kromě olivového oleje vložte do kuchyňského robota či elektrického sekáčku a rozemelte najemno.
  • 2Poté si v pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžíce olivového oleje. Vzniklou zeleninovou směs rukama vytvarujte do libovolného tvaru připomínajícího karbanátek nebo řízek a opékejte na rozehřáté pánvi na středním plameni po dobu 2-3 minut z každé strany.
  • 3Opečené vegetariánské zeleninové řízky rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Tip
Vegetariánské řízky podávejte se zakysanou smetanou a čerstvou pažitkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY