3 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 150 g čočky
- 1 cibule
- 2 mrkve
- ⅓ bulvy celeru
- 3 stroužky česneku
- 35 g sušených hub
- 1 konzerva krájených loupaných rajčat
- 20 g rajčatového protlaku
- 1 lžíce oleje
- 2 lžičky sójové omáčky
- 2 lžičky worcesterové omáčky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl
- Pepř
PŘÍLOHA
- 150 g polenty
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Čočku namočíme na minimálně 1 hodinu. Vodu z čočky slijeme a zalijeme ji novou vodou. Následně čočku osolíme a uvaříme. Trvá to přibližně 15-20 minut. Dáváme pozor, abychom čočku nerozvařili.
- 2Zeleninu očistíme. Mrkev a celer nakrájíme na malé kostky, cibuli nadrobno. Houby zalijeme horkou vodou a necháme odstát. Následně vodu slijeme.
- 3Do pánve nalijeme olej, přidáme cibuli, mrkev a celer a restujeme několik minut. Přidáme rajský protlak, loupaná rajčata a houby. Ochutíme oběma omáčkami, tymiánem, solí a pepřem. Dusíme 10-15 minut a průběžně podléváme vodou. Na závěr přidáme čočku, rozmačkané stroužky česneku. Minutu vše společně provaříme a můžeme servírovat.
- 4Polentu společně s 900 ml vody a ½ lžičky soli přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme 5 - 7 minut. Během vaření stále mícháme.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!