2 PORCERychlovka
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 malá dýně hokkaido
- 3 stroužky česneku (se slupkou)
- 40 g pasty tahini
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
- Hrst listů čerstvého koriandru
- Sezamová semínka
- 1 lžička římského kmínu
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Troubu zapneme na 200 °C. Dýni omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme vnitřek se semínky pomocí lžíce a dýni nakrájíme na 2 cm plátky, které rozložíme na plech s pečícím papírem. Dýni pokapeme olivovým olejem, přidáme stroužky česneku (ve slupce) a upečeme. Za 15-20 minut bude dýně pečená. Necháme ji vychladnout.
- 2Odvážíme 350 g pečené dýně, zbytek si uschováme na další vaření. V lednici vydrží ještě několik dnů.
- 3Česnek zbavíme slupky a společně s dýní rozmixujeme. Přidáme tahini pastu, olivový olej, citronovou šťávu, římský kmín, sůl a pepř. Zamícháme, dozdobíme sezamovými semínky a čerstvým koriandrem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!