Cart

2 PORCERychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 malá dýně hokkaido
  • 3 stroužky česneku (se slupkou)
  • 40 g pasty tahini
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • Hrst listů čerstvého koriandru
  • Sezamová semínka
  • 1 lžička římského kmínu
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu zapneme na 200 °C. Dýni omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme vnitřek se semínky pomocí lžíce a dýni nakrájíme na 2 cm plátky, které rozložíme na plech s pečícím papírem. Dýni pokapeme olivovým olejem, přidáme stroužky česneku (ve slupce) a upečeme. Za 15-20 minut bude dýně pečená. Necháme ji vychladnout.
  • 2Odvážíme 350 g pečené dýně, zbytek si uschováme na další vaření. V lednici vydrží ještě několik dnů.
  • 3Česnek zbavíme slupky a společně s dýní rozmixujeme. Přidáme tahini pastu, olivový olej, citronovou šťávu, římský kmín, sůl a pepř. Zamícháme, dozdobíme sezamovými semínky a čerstvým koriandrem.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE