6 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 6 kuřecích prsou (6× cca 170 g)
- 200 g smetanového sýra
- 80 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
- 1 velká žlutá cibule
- 4 stroužky česneku (lze přidat více dle chuti)
- 100 g čerstvého baby špenátu (nebo rozmraženého a zbaveného vody)
- 2 lžíce čerstvé petrželové natě (nasekané najemno)
- 1 lžíce majonézy
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté sladké papriky
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Párátka
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si připravte náplň: Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje a jakmile je olej rozpálený, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte na mírném až středním plameni 2–3 minuty. Následně přidejte baby špenát a nechte jej zvadnout (cca 1 minutu).
- 2Opečenou cibuli se špenátem přendejte do středně velké misky. Přidejte smetanový sýr, majonézu, najemno nasekanou petrželovou nať a najemno nastrouhaný parmazán. Do misky propasírujte i 4 stroužky česneku, vše propíchejte vidličkou a dochuťte solí a pepřem.
- 3Kuřecí prsa omyjte, osušte a očistěte. V nejtlustší části maso nařízněte, abyste vytvořili „kapsu“, kterou budete plnit sýrovou směsí. Naříznutá prsa naplňte připravenou směsí a pomocí párátka „kapsu“ uzavřete. Takto připravená kuřecí prsa osolte, opepřete a z obou stran posypte mletou sladkou paprikou.
- 4Troubu předehřejte na 180 °C a zapékací formu (cca 30 cm × 20 cm) vyložte pečicím papírem.
- 5Pánev, ve které se dělal špenát, očistěte a rozehřejte na ní zbylé 2 lžíce olivového oleje na vysokém plameni. Do rozpáleného oleje vložte kuřecí prsa a opékejte zhruba 1–2 minuty z každé strany na vysokém plameni, dokud nejsou zlatavá.
- 6Po opečení prsa přendejte z pánve do zapékací formy a pečte při 170–180 °C 20–25 minut.
- 7Hotová plněná kuřecí prsa rozdělte do jednotlivých talířů a podávejte.
Tip
Pokud vám náplň zbyde, můžete jí před pečením potřít povrch kuřecích prsou nebo ji použít jako špenátovosýrovou pomazánku – s čerstvě rozpečeným chlebem nebo houskou je to rychlá snídaně nebo svačina. – Do náplně můžete společně s česnekem
a smetanovým sýrem přidat i 2 lžíce najemno nakrájených sušených rajčat.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.