Cart

1 TORTILLADo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 50 g anglické slaniny
  • 30 g eidamu
  • 1⁄2 střední žluté cibule
  • Lžíce čerstvé petrželové natě (můžete vynechat)
  • 2 vejce velikosti M
  • 1 pšeničná tortilla (⌀ 20 cm)
  • Řepkový olej
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte ingredience: Slaninu nakrájejte na malé kostičky a cibuli najemno. Petrželovou nať nasekejte najemno a eidam nastrouhejte nahrubo.
  • 2V pánvi, do které nejlépe sedí tortilla (ideálně tedy o průměru 20 cm), opražte slaninu na mírném až středním plameni (cca 1–2 minuty). Jakmile pustí tuk, přidejte cibuli a restujte 2–3 minuty na mírném plameni. Mezitím v hrníčku vidličkou rozšlehejte vejce s petrželovou natí, solí a pepřem.
  • 3Opraženou cibuli se slaninou zalijte vejci tak, aby směs byla velká jako tortilla, a bez zasahování nechte vejce cca 10–20 sekund na pánvi na mírném plameni. Takto z poloviny hotová vejce přikryjte tortillou a nechte je se přilepit (dalších cca 10 sekund). Poté tortillu opatrně otočte směrem dolů na pánev a vršek (vaječnou část) zasypte sýrem. Jakmile bude sýr rozpuštěný, tortillu zarolujte a podávejte teplou.
30 minut v kuchyni
Chcete si pochutnat, ale pro to, abyste stáli půl dne u plotny, jste se nenarodili? Tak to jste na správné adrese! Vařte rychle, chutně a dostupně. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY