4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 1 kg dýně hokaido (v očištěném stavu)
- 750 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1 lžičky mletého bílého pepře
- 1 lžičky soli
- Slunečnicový olej
SUROVINY NA DOKONČENÍ
- 2 chilli paprička
- 8 snítků tymiánu
- Cca 40 lístků čerstvé šalvěje
- 8 stroužků česneku
- 4 lžíce přepuštěného másla
- 100 g parmezánu
- Sůl
- Bílý pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme péct na 30 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- 2Po upečení necháme vychladnout, vmícháme pepř, muškátový oříšek a sůl. Postupně zapracujeme mouku. Vznikne vláčné nelepivé těsto. V případě potřeby přidáme ještě trochu mouky.
- 3Těsto rozdělíme na 4 stejně velké díly. Z každého dílu utvoříme váleček, který nakrájíme na centimetrové kousky. Z těchto kousků uválíme kuličky, které rozmáčkneme vidličkou a vytvarujeme nok.
- 4Noky dáme vařit do osolené vody s trochou oleje. Vaříme cca 2-3 minuty, dokud noky nevyplavou na povrch.
- 5Na přepuštěném másle orestujeme česnek nakrájený na plátky, na proužky nakrájenou chilli papričku a přidáme celé lístky šalvěje a snítky tymiánu. Poté společně orestujeme s noky. Osolíme a opepříme.
- 6Noky podáváme s nastrouhaným parmezánem.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.