4 PORCERychlovka
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA FERMENTOVANÝ TVAROH
- 250 g tučného měkkého tvarohu
- 5-6 g soli
- Cca 80 ml mléka
SUROVINY NA DOZDOBENÍ A PEČIVO
- Rohlíkův ořechový chléb
- Pažitka
- Olivový olej extra virgin
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Zavařovací sklenice
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Promíchejte všechny ingredience v táhlou hladkou hmotu, bude-li potřeba přidat ještě o trochu mléka více, nevadí.
- 2Přemístěte do čisté sklenice (ideálně před tím naplněné vroucí vodou z rychlovarné konvice) a nechte den, maximálně dva (to spíše jen v zimě, v létě opravdu max. 24 hod) stát mimo slunce na kuchyňské lince. Poté dejte do lednice a tam následně skladujte.
Tip
Fermentovaný tvaroh můžete rozetřít na chleba, posypat pažitkou a zakápnout olivovým olejem. Bezvadně ale funguje jako základ všech možných pomazánek místo klasického tvarohu, lučiny nebo čerstvého sýra.
MENU od Koko
Veronika „Koko“ Šmehlíková je úspěšná blogerka a moderátorka, držitelka ocenění Blogerka i Foodblogerka roku, kterou znáte z Evropy 2 a vlastních pořadů MENU domů a MENU podle Koko.