Cart

4 PORCERychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA FERMENTOVANÝ TVAROH

  • 250 g tučného měkkého tvarohu
  • 5-6 g soli
  • Cca 80 ml mléka

SUROVINY NA DOZDOBENÍ A PEČIVO

  • Rohlíkův ořechový chléb
  • Pažitka
  • Olivový olej extra virgin

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Zavařovací sklenice

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Promíchejte všechny ingredience v táhlou hladkou hmotu, bude-li potřeba přidat ještě o trochu mléka více, nevadí.
  • 2Přemístěte do čisté sklenice (ideálně před tím naplněné vroucí vodou z rychlovarné konvice) a nechte den, maximálně dva (to spíše jen v zimě, v létě opravdu max. 24 hod) stát mimo slunce na kuchyňské lince. Poté dejte do lednice a tam následně skladujte.
Tip
Fermentovaný tvaroh můžete rozetřít na chleba, posypat pažitkou a zakápnout olivovým olejem. Bezvadně ale funguje jako základ všech možných pomazánek místo klasického tvarohu, lučiny nebo čerstvého sýra.
MENU od Koko
Veronika „Koko“ Šmehlíková je úspěšná blogerka a moderátorka, držitelka ocenění Blogerka i Foodblogerka roku, kterou znáte z Evropy 2 a vlastních pořadů MENU domů a MENU podle Koko.

SUROVINY NA FERMENTOVANÝ TVAROH

SUROVINY NA DOZDOBENÍ A PEČIVO

JEŠTĚ POTŘEBUJETE