4 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 4 kuřecí stehna (4× 200–250 g)
- 600 g syrových malých brambor varného typu B
- 2 střední červené cibule (nakrájené na měsíčky)
- 250 g cherry rajčátek
- Sůl
- Pepř
SUROVINY NA MARINÁDU
- 100 ml balzamikového octa
- 20 ml olivového oleje
- 1 lžíce medu
- 4 stroužky česneku (najemno drceného)
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C a vyložte si plech pečicím papírem.
- 2Než se trouba předehřeje, připravte si v uzavíratelné krabičce marinádu. Do krabičky nalijte 100 ml balzamikového octa, 20 ml olivového oleje, přidejte med, najemno drcené stroužky česneku, sůl a pepř dle chuti a zamíchejte.
- 3Do krabičky vložte kuřecí stehna a v připravené marinádě je obalte. Krabičku uzavřete a maso nechte marinovat v lednici.
- 4Brambory omyjte a nakrájejte – větší kusy krájejte na čtvrtky, menší postačí přepůlit. Takto připravené brambory dejte na plech, dochuťte solí a pepřem a pečte 20 minut při 200 °C.
- 5Poté plech vyjměte, k pečeným bramborám přidejte marinované kuře a na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a plech dejte na dalších 20 minut znovu do trouby. Pečte při 200 °C.
- 6Po uplynutí času plech znovu vyjměte z trouby, přidejte cherry rajčátka, vše zalijte zbytkem marinády a pečte dalších 20–25 minut při 200 °C.
- 7Hotovou kuřecí směs rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Marie Bartošová.