Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 4 kuřecí stehna (4× 200–250 g)
  • 600 g syrových malých brambor varného typu B
  • 2 střední červené cibule (nakrájené na měsíčky)
  • 250 g cherry rajčátek
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY NA MARINÁDU

  • 100 ml balzamikového octa
  • 20 ml olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 4 stroužky česneku (najemno drceného)
  • Sůl
  • Pepř

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Papír na pečení

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C a vyložte si plech pečicím papírem.
  • 2Než se trouba předehřeje, připravte si v uzavíratelné krabičce marinádu. Do krabičky nalijte 100 ml balzamikového octa, 20 ml olivového oleje, přidejte med, najemno drcené stroužky česneku, sůl a pepř dle chuti a zamíchejte.
  • 3Do krabičky vložte kuřecí stehna a v připravené marinádě je obalte. Krabičku uzavřete a maso nechte marinovat v lednici.
  • 4Brambory omyjte a nakrájejte – větší kusy krájejte na čtvrtky, menší postačí přepůlit. Takto připravené brambory dejte na plech, dochuťte solí a pepřem a pečte 20 minut při 200 °C.
  • 5Poté plech vyjměte, k pečeným bramborám přidejte marinované kuře a na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a plech dejte na dalších 20 minut znovu do trouby. Pečte při 200 °C.
  • 6Po uplynutí času plech znovu vyjměte z trouby, přidejte cherry rajčátka, vše zalijte zbytkem marinády a pečte dalších 20–25 minut při 200 °C.
  • 7Hotovou kuřecí směs rozdělte na jednotlivé porce a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY NA MARINÁDU

JEŠTĚ POTŘEBUJETE