Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 50 g mladých smrkových výhonků
  • 100 g kapustových listů
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 150 g olivového oleje
  • 50 g loupaných mandlí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička růžového celého sušeného pepře
  • 1/2 lžička soli

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Kapustové listy očistíme a nakrájíme na menší části, smrkové výhonky opereme a česnek rozmačkáme. Na mixování použije klasický stolní mixér. Lze použít také tyčový mixér. Všechny ingredience, kromě soli, smícháme v mixovací nádobě. Na toto množství by mělo být olivového oleje akorát, ale pokud by suroviny nešly dohladka rozmixovat, přilejeme trochu oleje navíc. Umixujeme do hladké konzistence. Dle chuti osolíme a opět promícháme.
  • 2Pesto skladujeme v lednici v uzavřených sklenicích, zalitých olivovým olejem, který poslouží jako konzervant.
Tip
Pesto se výborně hodí na těstoviny, čerstvé pečivo, nebo jako dip ke grilovanému masu.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY