Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA TUŇÁKOVÝ STEAK

  • 4x tuňákový steak 200 g
  • 100 ml sójové omáčky Kikkoman
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 citrón
  • 50 g černého sezamu

SUROVINY NA SALÁT

  • 125 g Mesclun mix salátů
  • Klíčky růžové ředkvičky
  • 100 g loupaného granátového jablka
  • Hrst čerstvého koriandru
  • 2 lžíce rýžového octu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžíce medu
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1V malém hrnci smícháme sójovou omáčku, cukr, zázvor a drcený česnek. Necháme chvíli na mírném plamenu zredukovat a dáme stranou. Steak z tuňáka opláchneme, ze všech stran namočíme v připravené marinádě a obalíme v sezamu. Necháme alespoň půl hodiny odpočívat v lednici.
  • 2Mezitím si připravíme zálivku na salát. V misce smícháme olivový olej, med, vodu a rýžový ocet. Dle chuti osolíme a opepříme.
  • 3Tuňákový steak můžeme připravit na pánvi či grilu. Tuňáka zprudka opečeme z každé strany 1,5 - 2 minuty. Uvnitř by měl zůstat růžový. Mix salátů smícháme s dresinkem, klíčky ředkvičky a granátovým jablkem. Podáváme s tuňákem, nakrájeným na plátky, posypaným čerstvým koriandrem a zakápnutým citrónovou šťávou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY NA TUŇÁKOVÝ STEAK

SUROVINY NA SALÁT