Cart

6 PORCÍMajstrštyk

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 1 celý kohout
  • 3 mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1/2 malého celeru
  • Olivový olej
  • 100 g rajčatového protlaku
  • 2 šalotky
  • Vanička žampionů
  • 150 g slaniny
  • Divoké koření – celý pepř, nové koření, bobkový list
  • Svazek čerstvých bylinek – šalvěj, petržel, rozmarýn, tymián
  • Vinný ocet
  • 0,7 l červeného vína Rulandské modré
  • 100 g másla
  • Sůl

PŘÍLOHA

  • Brambory

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Kohouta naporcujeme a osolíme, zeleninu nakrájíme nahrubo.
  • 2Na oleji orestujeme zeleninu a žampiony do zlatohněda, vmícháme protlak, opět krátce osmahneme, přidáme nakrájenou šalotku, špek, bobkový list, v gáze uvázané koření (celý pepř a nové koření), svazek bylinek, zastříkneme vinným octem a zalijeme vínem, krátce zavaříme a necháme zchladnout.
  • 3Do chladného základu vyskládáme kohouta a necháme minimálně 24 hodin marinovat.
  • 4Poté pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C doměkka. Podle potřeby můžeme během pečení podlít vínem nebo vodou.
  • 5Měkké maso vyjmeme, stejně tak i koření a svazek bylinek. Omáčku rozmixujeme nebo přepasírujeme a zjemníme máslem, popřípadě dosolíme a zalijeme jí kohouta.
Žabčický Kohout

SUROVINY

PŘÍLOHA