Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 400 g brambor
  • 4 vejce
  • 25 g medvědího česneku (půl svazku)
  • Hrst plocholisté petrželky
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • Sůl
  • Čerstvě drcený pepř
  • 20 g sýru Grana Padano nebo Gran Moravia

PŘÍLOHA

  • Mix listových salátů
  • Citronová šťáva

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Brambory umyjeme a ve slupce vaříme na mírném plameni do změknutí. Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a jemně osolíme.
  • 2Cibuli nakrájíme nadrobno, medvědí česnek na větší kusy. Otrháme listy petržele a jemně nakrájíme. Vejce rozklepneme do misky, osolíme, přidáme čerstvě mletý pepř a prošleháme.
  • 3Na středně velkou pánev vlijeme olej a usmažíme cibulku. Přidáme brambory a chvíli je opékáme. V průběhu mícháme. Přidáme medvědí česnek a petrželku. Jakmile bylinky zavadnou, přilijeme vejce a přikryjeme pokličkou. Smažíme několik minut dokud nejsou vejce i na povrchu hotová. Případně můžeme omeletu pomocí talíře otočit a opéct i z druhé strany. Jakmile je tortilla hotová, posypeme strouhaným sýrem.
  • 4Podáváme se salátem, který zakápneme citronovou šťávou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

PŘÍLOHA