2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 250 g žampionů
- 100 g rýžové smetany
- 10 g medvědího česneku
- 18 g másla
- 50 ml bílého vína
- Sůl
- Pepř
- 40 g sýru Gran Moravia
- 4 plátky kváskového chleba
- 4 ředkvičky
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Žampiony důkladně omyjte, odkrojte konec nožiček a nakrájejte je na plátky.
- 2Medvědí česnek omyjte a nakrájejte nadrobno.
- 3Máslo rozpusťte v pánvi a orestujte na něm plátky žampionů.
- 4Nyní přilijte do pánve víno a nechte odpařit.
- 5Poté přilijte rýžovou smetanu, vmíchejte medvědí česnek, osolte a opepřete.
- 6Nakonec ke směsi přidejte najemno nastrouhaný sýr.
- 7Plátky chleba opečte buď nasucho na pánvi nebo na malém množství tuku.
- 8Na opečeném chlebu servírujte žampionovou směs. Ozdobte nasekaným medvědím česnekem a plátky ředkviček.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.