Cart

4 ServingsMajstrštyk

Buy all ingredients right below the recipe

Ingredients for chicken

  • 1 kuře
  • 300 g smetanového bílého jogurtu
  • 50 g másla
  • ½ lžičky kari koření
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 2 lžičky soli

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.

Side dish

  • rýže

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Instructions

  • 1Jogurt důkladně smícháme s kořením a solí.
  • 2Kuře nařízneme na prsou a stehnech do hloubky 1 cm. Poté ho po celé ploše (včetně zářezů) důkladně potřeme kořeněným jogurtem. Kuře vložíme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odležet do lednice.
  • 3Troubu rozehřejeme na 180 °C.
  • 4Na pekáč položíme máslo nakrájené na kostky, přilijeme horkou vodu do výšky 0,5 cm a do pekáče položíme kuře i s veškerým jogurtem, ve kterém se kuře marinovalo.
  • 5Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 75 minut, nebo než půjde stehenní kost bez odporu protočit. Během pečení kuře několikrát přelijeme výpekem.
Tip
Kuře je nutné nechat odležet v marinádě alespoň 12 hodin, díky tomu pokrm získá svou jedinečnou chuť. Nejlépe chutná s dušenou rýží.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

Ingredients for chicken

PAIRING DISHES WITH WINE

Side dish