4 ServingsMajstrštyk
Buy all ingredients right below the recipe
Ingredients for chicken
- 1 kuře
- 300 g smetanového bílého jogurtu
- 50 g másla
- ½ lžičky kari koření
- 1 lžička pálivé papriky
- 2 lžičky sladké papriky
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 2 lžičky soli
PAIRING DISHES WITH WINE
- Tohle jídlo chutná nejlépe se středně plnými, bílými a růžovými víny.
Side dish
- rýže
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
Instructions
- 1Jogurt důkladně smícháme s kořením a solí.
- 2Kuře nařízneme na prsou a stehnech do hloubky 1 cm. Poté ho po celé ploše (včetně zářezů) důkladně potřeme kořeněným jogurtem. Kuře vložíme do mísy, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme přes noc odležet do lednice.
- 3Troubu rozehřejeme na 180 °C.
- 4Na pekáč položíme máslo nakrájené na kostky, přilijeme horkou vodu do výšky 0,5 cm a do pekáče položíme kuře i s veškerým jogurtem, ve kterém se kuře marinovalo.
- 5Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 75 minut, nebo než půjde stehenní kost bez odporu protočit. Během pečení kuře několikrát přelijeme výpekem.
Tip
Kuře je nutné nechat odležet v marinádě alespoň 12 hodin, díky tomu pokrm získá svou jedinečnou chuť.
Nejlépe chutná s dušenou rýží.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef