Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

6 PORCÍDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 500 g mletého hovězího masa (8 % tuku)
  • 2 střední žluté cibule (nakrájené na kostičky)
  • 4 stroužky česneku (nakrájené nahrubo)
  • 2 lžičky taco koření
  • Krájená rajčata konzervovaná (2× 400 g)
  • 500 g celozrnných pšeničných kolínek v suchém stavu (nebo jiných těstovin, které máte doma)
  • 120 g strouhaného čedaru (můžete nahradit goudou)
  • 200 g smetany na vaření (12 % tuku)
  • 120 g zakysané smetany (12 % tuku)
  • 2 jarní cibulky (nakrájené na kolečka)

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Ve větším hrnci rozehřejte olej a na silném plameni orestujte maso, aby se zatáhlo (cca 5–8 minut). Maso přendejte do misky, hrnec vraťte na plotnu a na středním plameni restujte cibuli 7–8 minut (nebo dokud nezesklovatí). Poté přidejte česnek a taco koření, restujte další 1–2 minuty a následně vše zalijte rajčaty. Do prázdných plechovek nalijte vodu a přidejte ji do hrnce. To opakujte dvakrát (čili 4 plechovky vody).
  • 2Do hrnce poté vložte orestované maso a vařte 8–10 minut na středním plameni. Následně přidejte těstoviny a vařte 5–8 minut (nebo podle instrukcí na obalu). Jakmile budou těstoviny uvařené, do směsi vmíchejte čedar a počkejte, až se rozpustí (1–2 minuty). Poté na zjemnění přidejte smetanu na vaření a provařte (2–3 minuty).
  • 3Hotové taco těstoviny podávejte ochucené lžící zakysané smetany a ozdobené jarní cibulkou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT