Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA TĚSTO

  • 165 g nasekané hořké čokolády
  • 115 g másla
  • 280 g hladké mouky
  • 300 g třtinového krupicového cukru
  • ¼ lžičky soli
  • 180 g podmáslí nebo kefíru pokojové teploty
  • 1 a ½  lžičky sody
  • 2 vejce pokojové teploty
  • Višně vypeckované a ideálně v nálevu (lze použít i čerstvé nebo mražené – cca 40 kusů, podle velikosti)

SUROVINY NA KRÉM

  • 250 g nasekané hořké čokolády
  • 240 g smetany ke šlehání s alespoň 33% tuku
  • Špetka soli

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Forma na muffiny
  • Papirové košíčky na muffiny

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA TĚSTO

  • 1Předehřejte troubu s horním a dolním ohřevem na 175° C a připravte si košíčky na muffiny do formy na muffiny.
  • 2Pokud používáte višně v nálevu, přeceďte višně přes sítko (nechte je okapat) a nálev uschovejte.
  • 3115 g čokolády dejte do plastové misky a pozvolna (po 15 vteřinách maximálně s následným promícháním) rozpusťte v mikrovlnné troubě (nebo nechte rozpustit v misce nad vodní lázní).
  • 4Zvažte nálev z višní a nalijte ho do rendlíku. Doplňte případně vodou do celkové hmotnosti tekutiny 200 g (nemáte-li naložené višně, ale používáte mražené nebo čerstvé, použijte jednoduše celkem 200 g vody), přidejte máslo a na mírném stupni nechte na sporáku rozpustit.
  • 5Vmíchejte do máslové směsi rozpuštěnou čokoládu a sejměte ze sporáku. Nechte trochu zchladnout.
  • 6V míse smíchejte mouku, sodu, cukr a sůl. Nalijte čokoládovou směs do moučné směsi a dobře promíchejte. Vmíchejte podmáslí nebo kefír a nakonec vejce.
  • 7Do připraveného těsta zamíchejte 50 g nasekané čokolády a těsto rozdělte lžící nebo malou naběračkou do připravených košíčků. Neplňte je cca 1 cm pod horní okraj.
  • 8Do každého košíčku dejte několik višní (rozdělte tak, aby vyšly na všechny muffiny).
  • 9Pečte 30 minut na střední příčce trouby nebo tak dlouho, než při zkoušce špejlí zůstane suchá (max. s drobečky). Nechte zcela vychladnout.

POSTUP NA KRÉM

  • 1250 g nasekané hořké čokolády rozehřejte v mikrovlnné troubě.
  • 2Smetanu dejte do rendlíku a přiveďte k varu.
  • 3Nalijte smetanu na čokoládu, nechte 1 minutu stát a stěrkou rozmíchejte dohladka. Dejte na cca 45 minut do lednice (nebo na tak dlouho, až dosáhne krémové konzistence) a občas promíchejte, aby krém tuhl rovnoměrně. Nenechte ale v lednici dlouho, aby neztuhl moc a šel nastříkat na muffiny. Pokud by ztuhl moc, nechte povolit v mikrovlnné troubě (vždy po max. 15 vteřinách zahřejte a promíchejte) a nechte znovu ztuhnout.

POSTUP NA DOKONČENÍ CUPCAKES

  • 1Krém dejte do zdobícího sáčku s řezanou špičkou a krouživým pohybem od středu k okraji nastříkejte malou růžičku na každý cupcake. Nemáte-li zdobící špičky, krém naneste klidně lžící nebo kopečkovačem na zmrzlinu.
  • 2Dozdobit můžete nasekanými oříšky, lyofilizovaným nebo čerstvým ovocem nebo jedlými květy.
     
     
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!

SUROVINY NA TĚSTO

SUROVINY NA KRÉM

JEŠTĚ POTŘEBUJETE