Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 400 g špaget
  • 200 g pancetty nebo slaniny
  • 6 žloutků
  • 80 g parmezánu
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Do hrnce dejte 4 litry vody (pravidlo říká, že na každých 100 g těstovin připadá 1 l vody) a přiveďte k varu. Vodu řádně osolte 1 lžící soli a vložte do ní těstoviny. Vařte dobu, která je uvedena na obalu.
  • 2Pancettu nebo slaninu nakrájejte na kostičky a parmezán nastrouhejte na jemném struhadle. Rozpalte hlubokou pánev a na středním ohni na ni opékejte pancettu nebo slaninu dozlatova (trvá to přibližně 5 minut).
  • 3Žloutky společně rozmíchejte vidličkou a přidejte zhruba se 3/4 parmezánu. Důkladně promíchejte, aby se směs zcela spojila.
  • 4Jakmile jsou těstoviny uvařené, NEZCEZUJTE JE, jak jste zvyklí, ale pomocí kleští nebo děrované naběračky je přendejte do pánve s opečenou pancettou. Zbytky vody na těstovinách nejsou na škodu, dokonce naopak. Vodu z uvařených těstovin nevylévejte, bude se vám později ještě hodit.
  • 5Pánev stáhněte z ohně a do těstovin přimíchejte směs žloutků s parmezánem. Vše společně promíchejte a přidejte zhruba půl hrnku vody, ve které se vařily těstoviny. Znovu promíchejte, opepřete a můžete servírovat. Na talíři pak dozdobte zbytkem nastrouhaného parmezánu.
Rohlík cooks

SUROVINY