Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY NA PEČENOU ŘEPU

  • 400 g čerstvé řepy
  • Kuličky nového koření
  • Bobkový list
  • Olivový olej
  • Sůl

SUROVINY NA ŘEPOVÝ TATARÁK

  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 30 g kapary
  • Půl avokáda
  • ¼ malé šalotky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ¼ lžičky lahůdkového droždí
  • Sůl podle chuti
  • Trošku strouhaného křenu
  • Půl lžičky hrubozrnné hořčice
  • 2 lžičky tabasca

SUROVINY NA TOPINKY

  • Chléb
  • Česnek
  • Olivový olej

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Alobal

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP NA PEČENOU ŘEPU

  • 1Jednotlivé řepy zabalíme do alobalu společně se špetkou soli, troškou olivového olivového oleje, jednou kuličkou nového koření a malým kouskem bobkového listu. Pečeme cca 1,5 hod na 200°C. (Záleží na typu trouby a velikosti řep můžete v průběhu pečení kontrolovat vidličkou).

POSTUP NA ŘEPOVÝ TATARÁK

  • 1Pečené řepy oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Pomocí food procesoru řepy rozemeleme do textury “masa” (nesmím z řepy udělat pyré).
  • 2K řepě přidáme kapary nasekáme na kousky, šalotku nakrájím nadrobno, přidám 3 lžíce olivového oleje, ¼ lžičky lahůdkového droždí, sůl, 2 lžičky dijonské hořčice, pepř, křen, tabasco, vidličkou namačkané avokádo a hrubozrnnou hořčici. Vše dohromady zamícháme. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a dáme chladit a uležet cca na hodinu a půl.

POSTUP NA TOPINKY

  • 1Chléb pokapejte olivovým olejem a potřete česnekem. Poté pečte v troubě dokud topinka nezezlátne.
Green Leaves
Erika a Honza z Green Leaves dělají profesionální veganský catering. Vytváří jídlo pro každou příležitost i pro ty nejnáročnější jazýčky.

SUROVINY NA PEČENOU ŘEPU

SUROVINY NA ŘEPOVÝ TATARÁK

SUROVINY NA TOPINKY

JEŠTĚ POTŘEBUJETE