Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 60 g tandoori kari pasty
  • 3 stroužky česneku
  • 5 cm zázvoru
  • 3 lžíce oleje
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 květák
  • 2 lžíce kurkumy
  • 100 g brambor
  • 30 g másla
  • 40 g rajčatového pyré
  • Sůl

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravíme česnekovo-zázvorovou pastu. Do chopperu, mixéru nebo hmoždíře vložíme 3 stroužky česneku, 5 cm oloupaného zázvoru, 1 lžíci oleje a špetku soli. Vše společně mixujeme do konzistence pasty. Tato směs nám v uzavřené sklenici v ledničce vydrží několik týdnů, můžeme jí tedy připravit více do zásoby.
  • 2Nakrájíme květák na růžičky o velikosti cca 3-4 cm a brambory na čtvrtky.
  • 3Zahřejeme vodu v hlubokém hrnci a položíme na něj pařáček. Květák a brambory necháme uvařit v páře spolu se solí a kurkumou.
  • 4V misce zamícháme řecký jogurt, 55 g tandoori pasty, 2 lžíce česnekové pasty, olej, hrubozrnnou hořčici a sůl.
  • 5Na pánvi zahřjme máslo, přidáme zbytek tandoori pasty, sůl podle chuti a rajčatové pyré. Vše společně pár minut provaříme. Vzniklou rajčatovou omáčku rozprostřeme na plech na pečení.
  • 6Jakmile jsou květák a brambory uvařené položíme je na rajčatovou omáčku na plech a nahoru na ně naneseme tandoori masalu, kterou jsme si připravili podle bodu 4.
  • 7Společně pečeme v troubě předehřáté na 180° C po dobu 15 - 20 minut.
  • 8Servírovat můžeme s citronem nebo nakládanou cibulí.
Rohlík cooks
Indická kuchyně se stává velice oblíbenou. A díky Rohlíku a autentickým SWAD kari pastám si můžete chuť a vůni této orientální kuchyně přenést až k vám domů.

SUROVINY