Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 60 g tikka kari pasty
  • 3 stroužky česneku
  • 5 cm zázvoru
  • 3 lžíce oleje
  • 200 g nadrobno nakrájené cibule
  • 200 g nadrobno nakrájených rajčat
  • 8 vajec uvařených natvrdo
  • 2 lžíce koriandru na ozdobu
  • 50 ml kokosového mléka
  • Sůl

VHODNÁ PŘÍLOHA

  • Rýže basmati
  • Indický chléb naan

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravíme česnekovo-zázvorovou pastu. Do chopperu, mixéru nebo hmoždíře vložíme 3 stroužky česneku, 5 cm oloupaného zázvoru, 1 lžíci oleje a špetku soli. Vše společně mixujeme do konzistence pasty. Tato směs nám v uzavřené sklenici v ledničce vydrží několik týdnů, můžeme jí tedy připravit více do zásoby.
  • 2Cibuli restujeme s 2 lžícemi česnekové pasty na 2 lžících oleje po dobu 3–4 minut do zlatova.
  • 3Přidáme nakrájená rajčata a 50 g tikka pasty a provaříme.
  • 4Přidáme kokosové mléko, 100 ml vody a sůl podle potřeby a chuti.
  • 5Na vedlejší pánvi rozpálíme olej a přidáme 10 g tikka pasty spolu s vajíčky na tvrdo, uvařenými a oloupanými. Vaříme dokud se na vejcích nevytvoří křupavá vrstva (dokud bílek na povrchu vajíček jemně nezhnědne).
  • 6Vajíčka rozkrojíme napůl a přidáme je nahoru na omáčku.
  • 7Zdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýži anebo chlebem naan.
Rohlík cooks
Indická kuchyně se stává velice oblíbenou. A díky Rohlíku a autentickým SWAD kari pastám si můžete chuť a vůni této orientální kuchyně přenést až k vám domů.

SUROVINY

VHODNÁ PŘÍLOHA