2 PORCEDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 60 g tikka kari pasty
- 3 stroužky česneku
- 5 cm zázvoru
- 3 lžíce oleje
- 200 g nadrobno nakrájené cibule
- 200 g nadrobno nakrájených rajčat
- 8 vajec uvařených natvrdo
- 2 lžíce koriandru na ozdobu
- 50 ml kokosového mléka
- Sůl
VHODNÁ PŘÍLOHA
- Rýže basmati
- Indický chléb naan
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Nejprve si připravíme česnekovo-zázvorovou pastu. Do chopperu, mixéru nebo hmoždíře vložíme 3 stroužky česneku, 5 cm oloupaného zázvoru, 1 lžíci oleje a špetku soli. Vše společně mixujeme do konzistence pasty. Tato směs nám v uzavřené sklenici v ledničce vydrží několik týdnů, můžeme jí tedy připravit více do zásoby.
- 2Cibuli restujeme s 2 lžícemi česnekové pasty na 2 lžících oleje po dobu 3–4 minut do zlatova.
- 3Přidáme nakrájená rajčata a 50 g tikka pasty a provaříme.
- 4Přidáme kokosové mléko, 100 ml vody a sůl podle potřeby a chuti.
- 5Na vedlejší pánvi rozpálíme olej a přidáme 10 g tikka pasty spolu s vajíčky na tvrdo, uvařenými a oloupanými. Vaříme dokud se na vejcích nevytvoří křupavá vrstva (dokud bílek na povrchu vajíček jemně nezhnědne).
- 6Vajíčka rozkrojíme napůl a přidáme je nahoru na omáčku.
- 7Zdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s rýži anebo chlebem naan.
Rohlík cooks
Indická kuchyně se stává velice oblíbenou. A díky Rohlíku a autentickým SWAD kari pastám si můžete chuť a vůni této orientální kuchyně přenést až k vám domů.