6 PORCÍDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 700 g kuřecích prsou (naklepaných paličkou na tloušťku 0,5 cm)
- 30 g parmazánu (nastrouhaného najemno)
- 50 g libovolné sušené šunky
- 200 g čerstvého baby špenátu
- 70 g bílé cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 50 ml vody
- 300 ml kuřecího vývaru
- Sůl
- Pepř
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Alobal
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Troubu předehřejte na 185–190 °C a připravte si zapékací nádobu (30 cm × 40 cm).
- 2Cibuli a česnek nakrájejte najemno. Poté si nachystejte větší pánev a na středním plameni rozpalte olivový olej. Jakmile bude rozpálený, nasypte do pánve cibuli a česnek a restujte 2–3 minuty. Následně přidejte baby špenát, osolte, opepřete, podlijte vodou a 1 minutu poduste. Poté plamen vypněte a směs ponechte v pánvi.
- 3Nyní si začněte připravovat roládu. Nachystejte si 2 pláty alobalu (každý o rozměrech 60–70 cm × 29 cm) a položte je na pracovní plochu kratšími stranami směrem k vám tak, aby se 10 cm vzájemně překrývaly – vznikne tedy 1 plát o rozměrech 60–70 cm × 48 cm s kratší stranou směrem k vám. Do jeho střední části vodorovně rozprostřete kuřecí prsa do souvislé vrstvy (15–20 cm od spodního i horního okraje alobalu ponechte volných) a maso osolte a opepřete. Na ½ masa rozprostřete špenát z pánvičky, na něj vodorovně naskládejte sušenou šunku a vše posypte parmazánem.
- 4Poté celý plát masa srolujte zleva doprava, vzniklou roládu zatočte do alobalu a jeho volné okraje pevně utáhněte a zahněte. Roládu dejte do zapékací nádoby, podlijte vývarem a pečte 60–65 minut při 185–190 °C.
- 5Po uplynutí uvedeného času roládu vyjměte z alobalu, teplotu v troubě zvyšte na 220–225 °C a pečte ještě 15–20 minut. Jakmile bude mít roláda lehce zlatavou barvu, vyjměte ji z trouby a podávejte.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je Barbora Lundgren.