Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 2 větší zralé banány
  • 250 ml kravského polotučného mléka (nebo libovolného rostlinného mléka)
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 špetka kurkumy
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • 20 g medu

SUROVINY K TIPU

  • Mletá skořice
  • Holandské kakao

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si připravte větší kastrol. Banány oloupejte a spolu s 200 ml mléka, 1 lžičkou vanilkového extraktu a špetkou kurkumy přidejte do kastrolu. Tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka a poté na středním plameni pomalu přiveďte k varu.
  • 2Mezitím si ve zbylých 50 ml mléka metličkou rozmíchejte kukuřičný škrob. Jakmile se směs v kastrůlku začne vařit, snižte plamen na mírný a přilijte zbylé mléko smíchané se škrobem a med. Za stálého míchání počkejte, dokud pudink nezhoustne (1–2 minuty).
  • 3Hotový pudink přelijte do skleniček nebo mističek a nechte v lednici alespoň 1 hodinu před podáváním vychladnout.
Tip
Pudink můžete navíc posypat mletou skořicí nebo holandským kakaem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K TIPU