Cart

4 PORCEDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 170 g pórku
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 10 g másla
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 6 vajec velikosti M
  • 70 ml polotučného mléka
  • 50 g čedaru (nastrouhaného najemno)
  • 1 lžička jedlé sody
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Nejprve si předehřejte troubu na 185–190 °C a připravte si větší pánev vhodnou do trouby.
  • 2Pórek omyjte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky
  • 3Poté si v připravené pánvi na středním plameni rozehřejte 2 lžičky olivového oleje. Jakmile je olej rozehřátý, vložte do pánve nakrájený pórek, nakrájené stroužky česneku, máslo a sušený tymián. Vše opékejte na středním plameni 5–6 minut.
  • 4Mezitím si připravte vaječnou směs. Ve větší míse rozšlehejte všechna vejce, 70 ml polotučného mléka, najemno nastrouhaný čedar, jedlou sodu, sůl a pepř.
  • 5V momentě, kdy je pórková směs opečená, nalijte do pánve rozšlehanou vaječnou směs, vypněte plamen a pánev vložte do předehřáté trouby. Pečte 17–18 minut při 185–190 °C.
  • 6Po upečení frittatu rozkrájejte na jednotlivé porce a podávejte
Tip
Frittatu můžete podávat studenou i teplou.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY