Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 6 kuřecích stehen s kůží (6× 170 g)
  • 1 velká červená cibule
  • 1 velká červená paprika
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 800 g loupaných krájených rajčat z plechovky
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 500 ml vody
  • 300 g těstovinové rýže* v suchém stavu (lze použít i jiné krátké těstoviny)
  • Sůl
  • Pepř

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Troubu předehřejte na 180 °C.
  • 2Cibuli oloupejte a nasekejte nahrubo. Papriku očistěte a nakrájejte na proužky. Česnek nakrájejte na plátky. Kuřecí stehna rozpulte, osolte a opepřete.
  • 3V pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte rozpůlená stehna a opékejte je na mírném plameni 2–3 minuty z každé strany. Poté stehna vyjměte z pánve na talíř a dejte zatím stranou.
  • 4Pánev s výpekem nechte na plotýnce, přidejte do ní nasekanou cibuli a opékejte ji 1,5 minuty na mírném plameni. Následně do pánve přidejte nakrájenou papriku, česnek, rajčata z plechovky, rozmarýn, oregano a tymián a vše opékejte ještě 2 minuty. Poté do pánve přilijte 500 ml vody a celou směs vařte cca 10 minut na mírném plameni. Mezitím si připravte větší pekáč nebo zapékací mísu.
  • 5Po 10 minutách směs v pánvi osolte a opepřete, přimíchejte do ní těstovinovou rýži a pánev odstavte. Směs přemístěte do pekáče nebo zapékací mísy, navrch naskládejte opečená kuřecí stehna, vložte do předehřáté trouby a pečte 20 minut při 180 °C. Po uvedené době zvyšte teplotu na 220 °C a pečte ještě 10 minut.
Tip
*Těstovinová rýže neboli orzo jsou drobné těstoviny vyrobené ze semoliny – nejedná se tedy o skutečnou rýži, přestože orzo vzhledem rýži připomíná a má i podobné použití v kuchyni; využijete ho jako klasickou přílohu, ale také k přípravě rizot či těstovinových salátů.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY

MOHLO BY SE HODIT