Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering, exclusive products for members only and many other benefits.Free delivery, delivery guarantee within 5 hours of ordering
Purchase 4x a month without a minimum order amount
15 % discount on WITHOUT COMPROMISE products
Exclusive products for members only
Delivery

Cart

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 250 g syrové brokolice
  • 1 střední bílá cibule
  • 300 g krůtích prsou
  • 200 g celozrnného kuskusu v suchém stavu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 stroužky česneku (prolisované)
  • 250 ml sójové smetany (můžete nahradit rýžovou nebo 12% kravskou)
  • Sůl
  • Pepř

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

POSTUP

  • 1Brokolici omyjte, očistěte a rozdělte na růžičky. Cibuli oloupejte a nasekejte najemno. Krůtí prsa nakrájejte na nudličky.
  • 2V hrnci si přiveďte k varu vodu, poté do hrnce vložte brokolici a nechte ji vařit cca 5 minut na středním plameni. Po uvaření brokolici slijte a dejte zatím stranou.
  • 3Nyní si připravte kuskus podle návodu na obalu – zalijte ho vroucí vodou v předepsaném poměru (většinou se jedná o 1,6–2 díly vody na 1 díl kuskusu), přikryjte a nechte přibližně 10–15 minut odstát, dokud se do kuskusu nevstřebá všechna horká voda.
  • 4Než se kuskus uvaří, připravte si krůtí směs. V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte nasekanou cibuli a opékejte ji cca 2 minuty na středním plameni. Poté do pánve přidejte nakrájená krůtí prsa, sůl, pepř a sušený tymián a vše opékejte dalších 7 minut; v 6. minutě přidejte do směsi prolisovaný česnek a během zbývající 1 minuty ho jemně opečte, aby se rozvoněl. Následně vše zalijte sójovou smetanou, přidejte do pánve uvařenou brokolici a celou směs nechte ještě 3 minuty prohřívat.
  • 5Hotovou krůtí směs podávejte s uvařeným kuskusem.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Barbora Lundgren.

SUROVINY