16 KUSŮDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA TĚSTO
- 70 g másla
- 1/3 lžičky soli
- 1/3 lžičky jedlé sody
- 150 g krupicového cukru
- 50 g hladké mouky
- 25 g kakaa
- 3 vejce M
- 150 g nasekané hořké čokolády k rozpuštění plus 80 g nasekané čokolády nakonec do těsta
- 50 g mletých ořechů (mandle, lískové oříšky, vlašské)
SUROVINY NA KRÉM
- 100 g šťávy z červených pomerančů
- 20 g citronové šťávy
- 200 g smetany 40%
- 70 g másla
- 3 žloutky (50 g)
- 70 g cukru
- 10 g vanilkového pudinkového prášku
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
- Potravinářská fólie
- Moučkový cukr
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA TĚSTO
- 1Nad vodní lázní v misce rozpusťte společně čokoládu s máslem. Nechte vychladnout.
- 2Prošlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Vmíchejte zchladlou čokoládovou směs a následně směs mouky, kakaa, ořechů, soli a sody.
- 3Nakonec zamíchejte do těsta nasekanou čokoládu. Těsto dejte na půl hodiny až hodinu do lednice.
- 4Rozehřejte troubu na horní a dolní ohřev na 180° C. Lžičkou tvarujte na plech vyložený pečicím papírem malé hromádky (vrchovatá lžička) v dostatečné vzdálenosti od sebe (nechte cca 5 cm prostor kolem hromádek).
- 5Pečte 9 minut, pak (pokud chcete dosáhnout pravidelného kruhového tvaru) plech vyndejte z trouby a kruhovým vykrajovátkem můžete zarovnat tvar sušenek (nikoli vykrojením, ale „ohraničováním“ – kruhovým pohybem vykrajovátka podél hrany sušenky). Následně sušenky vraťte na další 2 – 3 minuty do trouby. Nechte na plechu vychladnout.
- 6Celkový čas pečení doporučuji vyzkoušet na jedné sušence, kterou upečete samotnou jako první (záleží na velikosti hromádek těsta).
POSTUP NA KRÉM
- 1Všechny suroviny krom másla a šlehačky smíchejte metličkou v rendlíku, přiveďte k varu a povařte dvě minuty za stálého míchání (konzistence uvařeného pudinku). Odstavte z tepla a vmíchejte máslo.
- 2Přikryjte potravinovou fólií na dotyk a nechte v lednici zcela vychladnout.
- 3Smetanu ušlehejte dotuha. Stěrkou vmíchejte do pudinkového základu.
POSTUP NA DOKONČENÍ
- 1Na srdíčko vystřihněte z papíru šablony většího a menšího srdíčka. Přiložte větší šablonu na sušenku a pocukrujte moučkovým cukrem. Přiložte menší šablonu a přes sítko nasypejte kakao. Podávejte s pomerančovým krémem.
Under Cake Pressure
Za blogem Under Cake Pressure se skrývají dvě sestry, které pojí vášeň k tvoření dezertů. Veronika s Alžbětou vytváří pro Rohlík exkluzivní recepty, a tak si na jejich dobrotách můžete smlsnout i vy!