30 KUSŮDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY NA PERNÍČKY
- 400 g hladké pšeničné mouky
- 125 g změklého másla
- 50 g medu
- 80 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 2 kávové vrchovaté lžičky perníkového koření
- 2 kávové lžičky holandského kakaa
- ½ kávové lžičky jedlé sody
- ½ kávové lžičky kypřícího prášku
SUROVINY NA POLEVU
- 1 bílek
- 160 g moučkového prosátého cukru
- 5 kapek citrónové šťávy
- 40 g uvařené červené řepy
- Trocha vody na rozmixování řepy
SUROVINY NA OZDOBENÍ
- 30 g mrazem sušených malin
JEŠTĚ POTŘEBUJETE
- Papír na pečení
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP NA PERNÍČKY
- 1Med s cukrem a máslem opatrně rozpusťte v hrnci, aby se vše rozpustilo a dokonale spojilo. Nechte vychladnout.
- 2Do mísy od robota prosejte mouku, kakao, přidejte perníkové koření, jedlou sodu, kypřící prášek, vejce a směs medu, cukru a másla. Zvolte nástavec typu K nebo hák a na středním stupni nechte robota zadělat těsto.
- 3To dejte odpočívat do lednice alespoň na 3 hodiny, ideálně přes noc.
- 4Před válením a vykrajováním nechte chvíli odpočinout, aby změklo a lehce se vyvalovalo.
- 5Těsto vyválejte tlustěji, asi tak na tloušťku 5 mm a vykrajujte srdíčka, do kterých opatrně zapíchněte špejli a přendejte je na plech vyložený pečícím papírem. Pokud neděláte lízátkovou variantu, špejle vynechte a přeneste na plech pouze vykrojená srdíčka.
- 6Perníčky pečte na 160 stupňů ve vyhřáté troubě po dobu 8 minut.
- 7Po upečení nechte na plechu zchladnout a až poté je přendejte na mřížku či talíř.
POSTUP NA POLEVU
- 1Bílek s cukrem a citrónovou šťávou dejte do mísy od robotu, zvolte nástavec typu balónová metla a vyšlehejte sníh.
- 2Řepu rozmixujte spolu s vodou, aby vznikla tekutější, ale spíše kašovitá konzistence. A postupně po lžících zašlehávejte do sněhu, dokud nebude mít vámi požadovanou růžovou barvu.
- 3Štětcem pak na perníčky polevu naneste a nakonec je posypejte malinami, které v prstech rozdrťte.
- 4Nyní nechte při pokojové teplotě perníčky zatuhnout a máte hotovo.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.