4 PORCEMajstrštyk
Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 800 g hovězího žebra
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 300 g celeru
- 2 stroužky česneku
- 2 snítky rozmarýnu
- 2 bobkové listy
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 sklenka červeného vína
- Plechovka loupaných rajčat
- Extra panenský olivový olej
- Sůl
- Pepř
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
POSTUP
- 1Žebra osušte a důkladně osolte. Na rozehřátém oleji je poté pořádně a zprudka opečte dohněda. Po opečení je dejte stranou.
- 2Mrkev, celer, cibuli a česnek nakrájejte na kostičky a společně s olejem je orestujte na stejné pánvi, jaká byla předtím na žebra. Přidejte rozmarýn a bobkový list a zalijte červeným vínem.
- 3Když už z pánve necítíte stoupající alkohol, přidejte vývar, rajčata z plechovky a nakonec osmahnutá žebra. Dochuťte solí a pepřem.
- 4Maso nechte dusit pod pokličkou tři hodiny na středním plameni.