Cart

1.8 kgDo hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • cca 2 kg červeného rybízu
  • 800 g cukru

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Zavařovací sklenice

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

INSTRUCTIONS

  • 1Rybíz odšťavíme tak, abychom získali 1 kg šťávy z něj. Šťávu vlijeme do kastrolu, přidáme cukr, promícháme a přivedeme k varu. Stáhneme oheň pod polovinu a za občasného míchání vaříme 10 minut.
  • 2Poté provedeme želírovací zkoušku – lžičku marmelády vlijeme na čistý talířek. Pokud marmeláda ztuhne, je hotová a můžeme ji plnit do vymytých sklenic. Pokud neztuhne, vaříme ještě 4 minuty.
  • 3Poté marmeládu plníme do vymytých suchých sklenic. Zavíčkujeme je a postavíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uskladníme.
Tip
Neotevřená marmeláda vydrží minimálně rok.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

JEŠTĚ POTŘEBUJETE