2 ServingsDo hodinky
Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 350 g plátků uzeného lososa
- 200 g lučiny
- 100 g ricotty
- nastrouhaná kůra z ½ citronu a 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžíce nakrájeného kopru kopr na ozdobu
YOU WILL ALSO NEED
- potravinářskou fólii
PAIRING DISHES WITH WINE
- Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.
INSTRUCTIONS
- 150 g lososa nakrájíme nahrubo a smícháme ho s lučinou, ricottou, citronovou kůru a šťávou a koprem.
- 2Misky vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přesahovala ven. Poté je vyložíme plátky lososa tak, aby pokrývaly dno, po stranách misky se překrývaly a přesahovaly z misky ven. Takto připravené misky naplníme připravenou sýrovou směsí.
- 3Částmi plátků, které přesahovaly ven z misky, postupně zakryjeme sýrovou směs a vše ještě překryjeme zbývající potravinářskou fólií a utáhneme.
- 4Misky dáme na 30 minut vychladit do lednice. Poté vychlazenou směs vyklopíme z misky a odstraníme potravinářskou fólii.
- 5Podáváme s opečeným toustem, ozdobené snítkou kopru.
Tip
Pozor, strouhejte pouze žlutou část citronu. Bílá je hořká.
Pokrm si nejlépe připravíte do misky o průměru 8 cm a výšce 5 cm.
Roman Vaněk
Together with Rohlík, I’ve put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how the recipe turned out #rohlikchef